Enchantée Betty et sa maman! A+*

Denna helg kommer att bli väldigt intressant. Betty som var volontär här förra året är på besök nämligen. Hon kom igårkväll och vi satte uppe länge och pratade om NB. Skönt att veta att de innan tycker som vi. Och så iaf så ska hon stanna tills på måndag. Hon har sin mamma med sig. Lite läskigt men kul. Ungern kommer de från också. :)

Fan Betty har fått ta emot en jäkla massa skit från detta kära ställe. Men hon verkar glad över att kunna återvända och säga Hej här är jag, och du, jag skiter i dig och vad du har sagt om mig. Jag mår bra och ahr gått vidare i mitt liv. du blir bara äldre. Fast allt det säger hon naturligtvis inte. haha Det är ju trots allt barnen hon är här för. Och för att hämta saker hon glömt och för att lära känna mig och franzi. Fast franzi åkte till tyskland vid 14 idag. Så det blir jag då. :D
Det är bra hon är mkt trevlig. :D


Peace brothers and sisters. A+
*(Trevligt att träffas Betty och hennes mamma! Vi ses. (eg A+= À plus tard= tills senare) )

Och så åkte jag utomlands..från utlandet. Och sen svensk film på svenska!

Snabbt i lördagskväll bestämde jag mig för att åka utomlands under morgondagen. Visserligen hade jag inte rktigt tänkt på att det var ett annat land utan mer som vilken belgisk stad som helst. Bara att det tog 3 timmar att ta sig dit. Samling på gare du midi kl 8 (och så blev jag kollad på spårvagnen för första gången, tur att jag hade stämplat min biljett), sedan tåg i 3 timmar med flickorna. Det var jag, Maria och Marisol (Spanien), Irina (Portugal), Virginie (Frankrike) och Agata (Polen). Ett härligt internationellt gäng som vanligt, och en jäkla blandning på språk blev det. Engelska, franska och spanska om varannat.
Iaf vid 11.30 så var vi framme i Luxemburg!

Säg mig, vad vet man egentligen om Luxemburg? Det är litet, de pratar franska (och tyska) det finns ngn eu-grej där... Och mer? Näe just det. Så inga förväntingar ger en otrolig överraskning. VIlken otroligt vacker stad. Herregud vad fint det var. Grönskande, en "flod" mitt i, kullar och dalar, en otrolig massa vackra hus och byggnader och som om det inte räckte var det strålande solsken! Vi gick konstant i 4 timmar för att se så mkt som möjligt. Fotade en massa, tror att Marisol tog en 300 foton (hon är helt galen den mänskan). :D Vid 18 tiden tog vi tåget tillbaka hemåt och kl 21.30 var vi på gare du midi där Joshua kom och mötte mig, söt som han är.

I måndags jobbade jag redan kl 7 eftersom det var Elis första dag i skolan. Så himla söt hon var den lilla raringen. supernöjd att få komma iväg. Och som vanligt terapi med Kat och så slutade jag kl 16. På kvällen åkte vi till andra sidan stan och ett expo-ställe som heter tour & taxis där de hade en filmfestival. Brussels international fantastic film festival; BIFFF. Denna kväll visade de en svensk film; Let the right one in, översättning  Låt den rätte komma in. Som jag har velat se den filmen, men liksom missat den. Så jag var på. Grejen med att se film på festival är att det är just festival, det innebär festivalstämning. Det innebär skrika kommentarer och käfta emot varandra och skratta. Men grejen var att det gjorde inget. Jag var lite orolig ibland för att jag inte skulle höra vad de sa, det var nämligen svenskt tal med franska och flamländsk textning, men dte var rätt ok. Och naturligtvis var det svenskar som var där och skrek lite de med. Kul var dte iaf. Och filmen då, jodå. Den överensstämde med boken (såvitt jag kommer ihåg) och liksom lagom. Dyster men fin. Det var inte överdrivet mkt blod, den var liksom inte ens läskig. (eller njo Franzi och Agata tyckte dte, vill minnas att agata skrek till en gång till resten av salens förtjusning) Men det jag tror gjorde mig mest nöjd var att kunna se en film på bio på svenska, att visa folk mitt språk, mitt land. Sen att de pratade sådär nördigt gulligt hjälpte till med att det endå skulle få mig att känna mig som om dte varit en feel-good movie och ingen skräckfilm. (ja, den klassas som det.)

-"Vem glor du på? Är det mig du glor på? Skrik! Skrik då! Skrik som en gris!"

(Go Sverige! Shit även när man jobbar...) 
(Sötnöten som börja skolan, även om det var ett tag sen denna bild togs. Det är barnet till höger inte vänster.. Undrar vem som är vuxnast?)-"Tycker du om mig, Oskar?"
-"Jaa


Hej vad livet leker!

Numera FUNGERAR VÅRT INTERNET! Har suttit hela kvällen framför datorn för jag är så glad! Det är lite irriterande dock att det krävs att vi tjatar i två veckor om att chefen ska komma och kolla för när han väl gjorde det idag så konstaterade han, som vi att kabeln är trasig. Och så kom han på att istället för att byta så sätter han vår router på kontoret så har vi wifi iaf! Smart!

Det har hänt så mkt känns det som. Jag vet inte ens var jag ska börja. Det var väldigt länge sen jag skrev. när jag hade internet höll jag på och småskrev på ett inlägg om den där killen. Min den där killen. Vi har varit tillsammans i 2 månader nu! Det känns mycket längre. Det är lite läskigt men det funkar grymt bra mellan oss. Jag vet att vissa kanske skulle bli lite fundersamma på vad det är för en kille men faktum är att han är grymt snäll och ansvarstagande. Att han tillexempel satte hela sitt liv på hold när hans exfru blev gravid när de var 18 år. Att han framtills för några månader sen har tagit hand om sina barn hela tiden och bott med dem fastän de skilt sig. Nu har han flyttat till en egen lägenhet och han träffar sina två barn på helgerna. Att han har 2 barn gör kanske allt mer komplicerat men å andra sidan är dte redan rätt så komplicerat. Jag menar det enda språk vi har gemensamt är franskan, vi kommer från och bor i olika länder, han är 5 år äldre än mig, vi jobbar på samma ställe och ingen där vet ngt och sen är han skild och har två barn.. En massa saker som komplicerar men det är skitsamma! Jag tror aldrig att jag har varit så kär i någon och mått så bra av någon. Det är det jag menar med att det känns som att vi har varit tillsammans längre. Det känns väldigt rätt och båda mår bra av varandra. Haha. Bara Gud vet hur det kommer att utvecklas senare. Jag flyttar ju om 4-5månader..

till Stockholm tror jag. Jag har iaf sökt socionom i stockholm, sen södertörn och uppsala. Visserligen funderar jag nu på hur jag ska göra eftersom jag kommer att missa nästan en månad troligen.. men det blir också ett senare problem, jag har ju inte ens kommit in än.. Men jag hoppas.

Jag skulle till kommunhuset förra gången jag skrev ett riktigt inlägg. Det var jävligt irriterande. Fick vänta i 1,5 timme. Sedan hade jag inte pengar så jag fick gå och ta ut för att sedan vänta igen och få höra att jag behöver ett till foto, så då gå till närmsta fotoaffär ta de jäkla fotona och gå tillbaka och lämna dem och få reda på att om några veckor är mitt belgiska id-kort klart. Och nu igår var jag där och hämtade det! Jag har numera ett belgiskt elektroniskt id-kort som gäller i 5år! hihi Jag är inte illegal längre! jippie! (okej inte för att jag var det innan heller men ändå)

Glad påsk förresten! Jag hoppas att ni hade en trevlig påsk men en massa mat och godis. Jag hade lite missat att det var påsk. Har liksom inte haft några påskkänslor alls. Men med barnen gjordes det en "ägg-jakt". Det var så sött. De hade lagt halm i trapporna och i vrår och så låg det massvis med chokladägg och godis som barnen pockade och la i en stor korg. Och så fikade vi allesammans som vanligt.
Och själva påskhelgen firades med Anna, Charlotta och Matilda! Det var så grymt kul att ni kom hit flickor! Det blev mkt solande, turistande och shopping! och öl såklart! hihi mmm.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer.. Hmm fåga om det är ngt! hihi puss på er alla. keep in touch!


franvarande !

aterigen har internet hos mig havererat. sitter pa kontoret och anvander sekreterarens dator men eftersom hon jobbar fortfarande sa kan jag inte stanna lange for att uppdatera. Men allt ar bra. :) Flickorna kommer i helgen vilket kommer att bli sa grymt kul!  och forovrigt har jag nog missad att det ar pask..

Men glad pask allihopa! puss lovisa

RSS 2.0