et voila, c'est ca!

Jaha det var det! Efter en vecka med strålande solsken blir dte måndag igen. Det börjar bra, var i parken med en ett-åring som bara strålade och gick (lite, ibland..han reste sig snabbt iaf) och sjöng. Solen sken och dte var trevligt. Sedan när vi åt lunch började det regna. Och voila. Nu har det regnat resten av efetrmiddagen. Det Spöregnar här! Suck, så mkt för vår och sol och skönt. Välkommen tillbaka till Belgien, Lovisa. Ett land med regn. MKT regn.
Fan.

Jag måste förresten till kommunhuset imorron bitti. Så att jag får mitt belgiska id-kort. Hoppas jag. Tydligen skulle jag ha varit där innan i söndags men det såg jag i söndags. (igår alltså) Så ja, egentligen är jag fortfarande olagligt här, tror jag. oopsi. ja ja. De skickar nog inte hem mig. hihi hoppas jag.

Min kropp är slut. Varför? Det trodde vi inte om mig..

Igår eftermiddag tog jag och Franzi en promenad på en 4km eller så. Det finns nämligen en stor stor park/skog/nånting i och utanför Bryssel som heter Forêt de Soignes. En tredjedel ligger i Bryssel, restenl i Flandern (södra Flandern dvs) och i Wallonien. Allt som allt är det (enligt min guidebok) 4000 hektar meter och 84km promenadväg. Vi gick inte så långt. Igår gick vi mest dit och sen tog vi spårvagnen hem. (Det var sent, mörkt och kallt eftersom vi gick hemifrån vid 17-tiden.)

Men idag lämnade vi huset vid 13-tiden. Vi hade med oss en pastasallad och en filt, för vi hade sett på kartat att i norr i foret de soignes finns det en sjö. (sjö-ish sak) Så vi tog spårvagnen/eh bussen till dit vi hade gått på igår. Och sen gick vi. Och gick och gick. Så kändes det iaf. Enligt googles kartor var det ca 5km men iofs gick vi ju runt lite annat än på kartan men ja 5 km nånting. Det var strålande solsken och bland träden skymtade man diverse vårblommor, vitsippor tillexempel. Iaf vid 16-tiden kom vi fram till sjön och tog en timmes rast ungefär. Vi tittade och skrattade åt alla barn vi såg, åt vår sallad och njöt av solskenet.

Efteråt tog vi spårvagnen in till stan. Vi hade inte riktigt beslutat om vi ville shoppa inne i stan eller om vi ville till ikea. Det blev i stan, men spårvagnen stannade tidigare än vad vi hade trott så vi passade på att gå nån km till. Sedan blevd et lite shopping och kvällen avslutades hemma med glass, cola och pizza och Save the last dance 2. En riktigt dålig uppföljare. Men men. Eller avslutades och avslutades. En film om dans ger Lovisa en väldig lust att dansa och eftersom det finns en liten gympasal precis brevid vår lägenhet beslöt jag att ta med mig datorn och gå dit. Sagt och gjort i en timme dansade jag alldeles ensam och helt galet skönt var det. Att kunna se sig själv i spegel eller fönster och bara få släppa lös totalt. Vilket jag gjorde, var helt svettig när jag kom tillbaka. Så det blev en dusch och nu funderar jag på att gå och lägga mig. Min kropp är inte van vi denna sortens strapatser. Bära barn och gå uppför trapporna börjar den vänja sig vid men att gå en mil på två dar och sedan en timmes dans..  njae inte riktigt mitt vanliga jag kanske. Men det går ju att ändra. Ska nog börja ta och gå och dansa. Sanningen är att jag har tänkt tanken många ggr men jag har aldrig gått dit för att träna lite, det känns lite b liksom, men det var så himla underbart! Haha. näe nu sova!

Tussi tussi tussilaga- åh vad mitt liv känns bra!

  Tussi tussi tussilago.. Jag kommer inte riktigt ihåg sången. Men det var faktiskt ett år sen jag hörde den med barnkör och konfirmander i Östra Vingåkers kyrka.

Det är VÅR här iaf, det är ett som är säkert! Hela veckan har det varit strålande solsken och varmt. Inte på morgonen såklart och inte på kvällen men under dagen. Mellan 12-15 är det tokskönt på vår takterass! Igår blev det shorts och linne för att sola! Egentligen var det för att jobba lite som jag tog med mig datorn ut och la mig på en filt, men det är ju alltid bra att förena nytta med nöje! Jag lyckades iaf jobba en hel del. Har numera rangordnat alla program och kurser, men för sig. Vilket innebär att jag nu "bara" måste rangordna dem tillsammans och sen söka! Så det borde jag väl klara av i denna månad kanske tilloch med. (Men man ska ju inte lova för mkt..)

Annars då, ja eftersom vi tillbringar så gott som all vår lediga tid på terassen är vi lite på jakt efter en vattenpipa. Det vore liksom hur mysigt som helst, och ett måste sen när sommaren kommer lite mer. Men en vattenpipa kostar litegrann och jag är i stort behov av skor. Stort behov! Mina fina, billiga svarta tygskor är trasiga (ja mamma jag vet att du sa det till mig redan i höstas), de har likso spruckit på undersidan.. Så ett par nya billiga tygskor letar jag efter. Men man kan ju inte gå i såna skor jämt, därför vill jag även ha några lite finare, och lite kvinnligare eller så. Typ nåt ballerinasko-ish. Men vi får se vad vi hittar. Nya t-shirtar och annat lockar såklart också det... :D Men som många av er vet är jag rätt kass på att faktiskt shoppa. Jag kollar gärna men det är inte ofta som jag faktiskt provar och köper ngt. Charlotta kom hit och hjälp mig, det är ju mest du som får mig att handla! 

Jobbet går förresten så där superbra. Jag känner mig stark, jag känner mig bra, jag känner mig rätt! I onsdags jobbade jag med en kvinna som jag rätt länge har trott inte alls tycker om mig, men nu har hon varit sjuk jättelänge. Och jag var på ett strålande humör i onsdags. Vi bakade chokladbollar och allt gick verkligen bra. Och så frågar hon om det är bättre med motivationen nu. Eh..ja, svarar jag lite konfunderad då frågan kändes tagen ur intet. Ja för det märks verkligen på dig, du ser så mkt gladare och friskare ut! Det var verkligen super det du gjorde med barnen, baka och så. Vilken kommentar. Jag blev alldeles glad. Resten av dagen bara kände jag lite hur jag strålade! hihi Men det är sant att jag känner mig bra med barnen. Kanske beror det lite på att jag jobbar med två nya tjejer. Båda är 22/23 år och riktigt trevliga. Jag trivs bra att jobba med dem. Kanske för att det är jag som vet allt, kanske för att de är ungefär lika gamla, eller så kanske bara för att de är så trevliga. hihi   Livet leker för Lovisa.

Näe nu ska jag kolla med franzi om vi ska iväg ngt idag, vi ville på marknad och sen försöka shoppa lite. Men hon håller på att bli sjuk. :( Bara hon inte smittar mig. Det skulle vara en typisk nedgång att gå och bli sjuk mitt i allt bra. Men kanske oundvikligt. On verra. puss och kram och hjärtligt tack sen.

Bara en månad kvar till stängning och vad gör jag?

Det är vår i Bryssel! Har haft en härlig helg. Var på landet hos Elli och tog en lång lång promenad, fotade tussilago oh torkade regnet från glasögonen med näsdukar. Och på kvällen blev det film, Amadeus och Stolthet och fördom. Myspys. I söndags jobbade jag och dte var en sån bra dag. Vi var ute i trädgården halva eftermiddagen och sen var det bara kvällsfixet kvar sen. Och idag var det månad, vilket innebär terapi för fem-åringen. Vilket innebär, börja klockan 11.30 gå därifrån vid 12.20 och komma tillbaka efter 15. Idag blev det 15.30 eftersom vi var i mataffären för imorron ska det göras chokladbollar! Lunchrasten tillbringades på takterassen i det strålande solskenet och resten av eftermiddagen förflöt mkt behagligt och kul. :-)
Nu ikväll har jag kollat lite mer utbildningar. I förra lördagen satt jag ensam till kl 2 och kollade och skrev av saker jag skulle vilja göra. Det blev 3 A4-sidor. Resten av veckan har dessa fått olika antal plus och en del blivit strykna.
Ikväll har jag delat upp det på två papper.
På papper 1 är rubriken Program. Och där finns 9 valmöjligheter.
Papper 2 är givetvis Ämnen/kurser, och innehåller 24 olika. Gissa vad jag ska göra efter jobbet imorron. Kolla upp, rangordna och stryka! oj vad jag kommer att vara snurrig i huvudet. Förra tisdagen blev det 4timmar, imorron fårvi se hur länge jag klarar. Det vore rätt skönt att bli klar och kunna SÖKA!!!! det är bara en månad kvar till stängning nu! jaja jag hinner nog ska vi se! Om någon är ledig imorron eftermiddag och vill pusha lite så finns jag på skype.
men nu, sova! Godnatt världen.

Lovisa efterlyser:

Ett stycke familj; Mamma, Pappa, lillasyster och lillebror efterlyses. De har inte hörts av på mer än tre veckor, vilket börjar oroa undertecknad. De som med säkerhet vet att denna familj lever och har hälsan i behåll, ombedes snarast kommentera eller kontakta undertecknad.

Var fan tog ni vägen? Jag har inga pengar att ringa för!

Pussilull,
Lovisa


ps. Har förövrigt haft en helt okej dag.. Men den låtar helt klart åt det bra hållet. plus att snön redan har försvunnit. Börjar fundera på om jag bara drömde att det var vitt ute...Men i pratade om det på jobbet, så antagligen inte. Nu ska här drickas soppa och försöka hitta ngt att göra. Kanske städa lite. Eller söka reda på fler universitets utbildningar.. take care.

Det kom snö..?? :S

Här har jag gått och njutit av att det har varit strålande solsken i en vecka och ca 10 grader varmt. I lördags tog jag en vårbild på krokusar som blommade för fullt. Och söndagen tillbringade jag i en park med en underbar kille. (rättning min underbara...) Vi åt till och med glass för att det var så fint ute!
Men imorse vaknade jag först klockan 7, det var tokgrått ute, så jag somnade om och så nu vid 9 tittade jag ut igen och såg blå himmel och solsken. Men när jag gick upp såg jag att takterassen var täckt i ngt vitt. snö?! Men..?! Det skulle ju bli vår nu?! det skulle ju vara fint och varmt och skönt och man kan vara ute jämt. inte snö igen. Det snöar väl inte i Belgien. Inte i mars. inte knappt alls. Måste man vänta längre på vår nu? Ska det hålla på och vara sånt jobbigt marsväder, men en massa slask och hålla på. Det kan jag ju stanna i sverige för att få.. :P
Jag antar att det inte är mkt jag kan göra. Solen skiner ju fortfarande iaf. Så det är bara att hoppa in i duschen och sen är det ju jobb. Jag antar att vårstädningen får vänta nu.. Så tråkigt och olämpligt med snö..

Vi går mot ljusare tider.

Det är en bra tid att vara Lovisa på. Jag känner det. Det känns liksom jättebra, nästan jämt nu. Fast väldigt väldigt rörigt.

På jobbet är det världens cirkus! Hahaha. För några veckor sedan (när Sara var här, om jag inte misstar mig) så flyttade en av mina pojkar till en fosterfamilj. Så otroligt kul men lite sorgligt ändå. I dagarna efter var det dags för Veronique, en av dem som jobbar heltid att sluta. Hon har nämligen hittat ett annat superjobb. Det är jättetråkigt att hon slutat eftersom hon var den som pratat mest med mig, som har visat ett genuint intresse för hur jag har det och hur jag mår. När hon slutade pratade vi lite hon sa att de alla uppskattar mitt arbete massor och att de inte säger det tillräckligt, att jag är jättebra med barnen och att barnen verkligen tycker om mig. Och så lovade hon att vi skulle hitta på något en dag. Gå ut och äta eller så. Men vi får väl se. Det blir som det blir. Hon är saknad på biloulou iallafall.

Den som ska ersätta henne heter Anne-Aymone och är 23år. Hon är jättetrevlig men lite tyst till sättet. Men det känns kul att jobba med henne. Tanken var att hon inte ska jobba ensam förän i nästa vecka/ i helgen. Men Gurbet är gravid och kommer väl inte tillbaka och Christiane är sjuk. Vilket innebär att det är två som jobbar deltid och så jag som vet. Hon som ska ersätta Gurbet jobbar i gruppen under oss, Saïda. Har aldrig pratat med henne men alla säger att hon är trevlig. Men för tillfället är hon i Marocko. Så denna vecka jobbar jag konstiga tider. Gårdagen hade jag blivit föreslagen att ändra för att Anne-aymone skulle slippa göra morgonen helt ensam och för att Morgane som vickade skulle slippa vara helt ensam på kvällen. För idag var det jag som föreslog det för att hon skulle slippa göra torsdkväll ensam. Jag vet inte om jag har sagt det tidigare men torsdkväll är den värsta tiden. Då kommer nämligen Gil tillbaka och så länge hans mamma är där är han superexiterad och så är Ali's pappa där.. Det är verkligen alltid värsta cirkusen.. Så jag göe en 10-18 dag idag. Det är egentligen den värsta tiden eftersom man jobbar som hela dagen. Men jaja, jag är ju för snäll. Men vad gör man inte när det är två som ersätter och jag som vet och så. Man mste ju ställa upp för andra.

Nästa sak som är bra är att det är fint väder här! Det är helt otroligt att det var sol i 4dagar i rad, sen regnade det igår men idag är det blå himmel igen. Helt otroligt för att vara Belgien. Och allt detta får en ju att må så mkt bättre och längta efter vår!!! Snart blir det varmt igen! Och med vår kommer vårkänslor. Lovisa är rätt lyckligt lottad. För hon har träffat en kille. Det är fortfarande väldigt väldigt nytt, typ 20dagar, men jag tänkte att det kan vara gott att nämna honom eftersom han får mig att må så bra. Och oroa er inte kära och nära. En snällare kille får man leta länge efter. länge länge.


Nu äntligen...3

Bara några dagar efter att Sara had åkt så kom nästa lass gäster. Hannapanna och mangebange (alltså systeryster med make) kom i bil på onsdagen. (Eh i onsdags..en vecka sen.) Tror visserligen att de startade resan redan på måndagen men det tar ju sin lilla tid.
Eftersom jag jobbade på morgonen både onsdag och torsdag började vi lite lugnt men på torsdeftermiddag/kväll var vi i stan och hann med både pommes och öl. Det bästa Belgien har att bjuda på..

  Ser ju ut som saft ju, men icke icke.

Fredagen tillbringades i Gent, en trevlig och vacker stad i Flandern. Vi tog en 2timmars sightseeing tur, då man fick en karta och lite fakta om ett 20-tal platser och sen var det bara att knalla. Det var väldigt trevligt och avslappnad liksom. För när man tröttna kunde man ju bara ta en paus eller kolla in en marknad eller äta soppa. Det gjorde vi också. :D Lite Gent-bilder:Efter vi hade tröttnad på att gå och på att fika så åkte vi lite bil.. Eller lite mer. För att ta oss tillbaka till Bryssel så åkte vi en massa småvägar på landsbygden. Och sedan till supermarknad. Där vi handlade ett basförråd. Det var ju smidigt när det fanns en bil. Så en 12liter mjölk och minst lika mkt juice och 8kg pasta och lite öl och... 99euro handlade jag och Franzi för. :D Den kvällen bjöds det på lax. Och så slutade allt med att jag och Hanna flummade i soffan medan Franzi övade på svenska. (Hon läste ett ord ur ordlistan så skulle vi förstå det. Hon får faktiskt bättre och bättre uttal!)
 Fan, vad vackra vi är alltså! hahahaha


Lördagen åkte vi in till centrum för att gå på maknad och för att köpa praliner. Det var inget särskilt intressant på marknaderna men vi hittade en antikaffär. Som var löjligt stor och hade fånigt mkt saker. Vad sägs om en massa fina skyltar, en glassvagn, bord, stolar, vaggor, you name it. Mange var nöjt tillslut iaf, med sitt fynd, som han fick släpa på. Foto togs precis vid en fin volvo. Härlig avslutning.


Efter att ha inhandlat lite praliner till Hanna så packa de ihop sig och åkte hem till Kolmården, via Lübeck. Man kan ju fråga sig varför just där.. ;) Haha Det var iaf kul att de var häe ett tag! Nu längtar jag massor till nästa grupp som kommer. påsklovet mina älsklingar så kommer ni hit!! Det är bäst att jag försöker njuta av att vara lite ensam nu då. Fast nåväl, ensam är jag ju inte direkt.. :D

Nu äntligen.. 2

På lördagen, alltså dagen efter personalfesten, kom Sara Karls och hälsade på. Sara och jag har träffats en gång tidigare under avresekursen i Sverige. Hon är alltså precis som jag volontär, men i England. Men i den veckan (v. 8) så hade hon lov och fick typ inte bo kvar på hennes instutition. Därför fick jag ett mail för länge sen där hon frågade om hon kunde bo hos oss i en vecka. Javisst sa jag och Franzi och så blev det.

vilken vecka vi hade då. oj oj oj. Vi gjorde mycket skoj. Var vid Atomium vid 23-tiden på tisdagen och missade sista metron hem. vilket innebär att vi fick börja gå hem. Haha 45min gick vi mitt i natten, innan i hittade en taxi som var vänlig nog att köra oss hela vägen hem! Vi snackar verkligen andra änden av Bryssel här. ;)

Vi var i Brugge också på torsdagen. Det var också roligt. Det är en vacker stad, säkert ännu vackrare på sommaren.. Men det blev en hel del gående också. Lite extra blev det eftersom vi råkade gå åt fel håll när vi skulle ta oss tillbaka till tågstationen. Det var egentligen ingen större fara, det blev mycket lättare att hitta på det sättet och vi hade riktigt kul. Men ja det var lite spännande. ;)

På lördagen var det Saras födelsedag. Och lilla hjärtat hade fått önska vad hon ville göra. Så vi var på ett museum typ, som heter Planete Chocolat. (choklad planeten, helt enkelt) Där var det en guide som berättade om hur man gör choklad och praliner och ursprunget och hela fadiruttan. Sedan fick vi provsmaka lite varmchoklad och två praliner. :D mmm
Planen för kvällen var sedan att vi skulle kolla på melodifestivalen framför datorn medan vi åt en god middag och sen ut och dansa. En tysk som jag egentligen inte känner så särskilt bra men som jag har träffat två ggr, Sören skulle ut och dansa med några kompisar och skrev och frågade om vi skulle med. vilket vi skulle! Vi stämde träff med honom och Evelina en tjej som jag träffat i SKUT. Men vår middag var försenad och knappt något hade vi hunnit dricka men det var iofs ingen fara. Vi gick iaf till en pub tillsammans drack lite persikoöl och sedan bar det av till Le You. Där vi, så fort vi hade svarat Sverige på frågan varifrån vi kom, blev insläppta på stört. Jag diggar Sverige skarpt.
Le You stängde klockan 6 men vi 4.30 började vi få nog och vid 5-tiden gick vi. För att ta första spårvagnen hem. 5.30 och vi var hemma vid 6. Sedan sov jag och Sara till 11-13tiden (man kan ju inte komma ihåg alla smådetaljer). Och sedan tog hon tågen tillbaka hem till England.

Det kändes lite tråkigt. Det är konstigt att man kommer nära någon på bara en vecka. Men jag menar shit vad vi pratade. ;) För mig var det en vecka med konstant språkförvirring. Svenska när jag och sara var själva, engelska när franzi var med, annars franska om ngnannan t.ex. Joshua var där och så mixade vi hela hela tiden. Jag kände mig skapligt confused. Men det var roligt! Tack Sara för att du kom och lyste upp vår trista vardag med all din energi!
                                                            Il ne pleut pas aujourd'hui!  Eller vad säger du? ;-)


Nu äntligen ska jag berätta.

Det är farligt att ha en blogg.. För ibland så glömmer man att uppdatera, att skriva vad som händer och så sitter man där flera veckor efter att saker har hänt och ska komma ihåg och berätta. För jag vill skriva, samtidigt som jag tror att ni vill veta. Men jag vet folk tycker det är jobbigt när man skriver så där massor.Fast å andra sidan om jag delar upp det i flera inlägg så blir det ju egentligen lika mycket..Är det bättre då att skriva massa korta inlägg om allt som har hänt? 
Men men nu ska gå bakåt i tiden och se var vi hamnar...
.......
..just det personalmiddagen. Det är bara två veckor sen men det känns som mycket mycket längre..
 Hur hade vi det då bland alla konstiga människor som jobbar här. Ja, jo det var.. okej. Jag kan inte säga att folk pratade särskilt mycket med mig eller Franzi. inte heller kan jag säga att det var särskilt kul eller att maten var god. (Den räckte inte ens till alla. Och så var den alldeles för stark och näe inte god, Men alla åt så mkt man fick och kunde så hungrig som alla var.) Runt tolvslaget smet vi ner till baren, där man kunde röka och satt där för att Franzi skulle slippa fira sin 20-årsdag tillsammans med alla knäppisar och alldeles säkert bli tvingad att sjunga kareoke. Det blev vi iofs när vi kom tillbaka, men då hade de flesta åkt redan. Vi (eller mest jag, säg en svensk som inte kan Abbas alla texter) sjöng Dancing queen. Vad gör man inte för sitt kulturarvs heder. Efteråt skjutsade Joshua hem oss och vi tre firade Franzi och pratade och hade trevligt.

RSS 2.0